Uttrykke kvinners helse gjennom kunst
En kvinne med navn Tonia Nneji har lagd kunst angående sine personlige erfaringer og har skapet bevissthet for menneskers helse, spesielt for kvinner. En annen kvinne med navn Ashley Franklin viste lagde kunst for å fremme for kvinners helse. Hun var visst nok en medisinstudent som har hatt lidenskap for gatekunst, og via det har hun kommet med sin egen uttalelse.
Tonia nneji har rikt med farger på sine intrikate verk som belyser et smertefullt emne, olycystisk ovariesyndrom (PCOS). Igjennom hennes verk forteller hun om hennes erfaring med denne tilstanden og informerer også om hennes følelser om tro, religion og mer. Hun mener at støtten hun får fra kvinner er kraftig fordi hun mener at kvinner ikke overdriver eller overreagerer, noe som hun synes er en lettelse og kanskje den mest mektigste delen av alle kvinner.
Kunsten til medisinstudenten, Ashley Franklin, symboliserer hennes lidenskap for kvinners hele, de inspirerende kvinne i hennes liv, det harde arbeidet kvinner fortsatt må gjøre for sine egne rettigheter og til slutt, all den styrken kvinnene i alle raser og alder må besitte.
Det har blitt tatt en undersøkelse hvor brystkreft er en av de vanligste kreftformene hos amerikanske kvinner. Har du en familie eller en historie med brystkreft, er risikoen større for at du selv for den. Derfor er kvinners helse veldig viktig. Hvordan disse to kvinnene her klarer å uttrykke det gjennom kunst er helt utrolig. Det er også godt at det finnes noen som Motiva som er for kvinners helse. Uansett om det gjelder brystkreft eller andre helseproblemer hos kvinner.
I dag så er forholdet mellom kunst og psykisk helse mye diskutert i media. I historien har det i årevis blitt fortalt av menn hvordan psykiske lidelser og kvinner har blitt fortalt. I kunsthistorien har kvinnelige kunstnere blitt omtalt som hysteriske, nervøse og hypokondriakale i motsetning til menn. Menn har blitt fremstilt som gjennomtenkte melankoler. De gjorde blant annet sykdommene deres mer tiltakende, introspektive og knyttet dem til en indre genial verden. På slutten av 1800-tallet ble hysteriske og melankolske kvinner et symbol på psykisk sykdom. Dette ble senere noen som kom opp i diskusjon av form “feminisering av galskap”.
På 1900-tallet ble kvinner som utrykte sinnet sitt gjennom kunsten sin sett på som farlige eller degenererte, uhemmede eller morsomt. Grunnen er det at kvinnenes oppgaver før i tiden gikk ut på matlaging, vask eller rengjøring. For menn derimot ble det oppmuntret til å utforske sine sykdommer gjennom kunsten deres. Derfor er det viktig å bry seg om kvinners helse. Kvinner har alt for lenge blitt undertrykt gjennom historien. Kvinner har også taklet lidelser, følelser og opplevelser akkurat som menn, men historien deres har ofte blitt utelatt fra den kunstneriske historien, uten å bli anerkjent eller fortalt.