Stinestine.no Uncategorized Trender i fotokunst

Trender i fotokunstFotokunst var et relativt ukjent begrep for bare 30 år siden. Det klassiske fotografiet har vært kjent og kjært lenge. Det er mange sjangere innenfor fotografi som kan klassifiseres som kunst, men det er et definisjonsspørsmål.

Innen fotografi er de mest fremtredende sjangrene journalistikk, dokumentar, portrett, landskap, natur, arkitektur, og kunstfotografi. Innenfor disse igjen er det mange underkategorier, og det er som i alle kreative yrker, trender som bestemmes av fremtredende personer innenfor yrket, som i maleri.

I Norge ser vi at flere fotoutdanninger har oppstått, og folk flest har også vist en større interesse for fotografi som tilskuere og interesserte, om ikke selv utøvende fotografer. I butikker som Bgafotobutikk.no finner man fotoutstyr å ta vare på egne bilder, og mange muligheter for print og kopier av fotokunst man har kjøpt eller selv skaper. Mulighetene er mange, og det er ingen hindre for at man blander fotografi med andre materialer. I denne kreative aktiviteten kan man blande fotografi med maling, tegning og tekstil.

Skandinavisk fotografi har hatt en egen estetikk siden kunstfotografi virkelig kom på banen sent på 80-tallet. Som kjent er den skandinaviske og nordiske estetikken preget av minimalisme og rene, klare linjer, samt naturlige farger. De siste ti årene har nettopp disse faktorene vært på moten i internasjonal fotografi, og dermed har nordiske fotografer blitt enda bedre kjent verden over.

luxury-travel