Stinestine.no Uncategorized Impresjonismens fedre

Impresjonismens fedreImpresjonismen var en bevegelse på 1800-tallet, som ble startet av en gruppe malere fra Paris. De stilte maleriene ut sammen omkring 1860-årene. Navnet på deres stil kommer fra Claude Monets mesterverk «Impression», eller Impresjon av soloppgang, fra 1872.

Bildet ble møtt med stor kritikk av kunstkritikeren Louis Leroy, fordi han mente Claude brukte navnet «Impresjonisme» på en hovmodig måte. Han mente også at maleriene så mer ut som skisser enn ferdige malerier.

De karakteristiske trekkene for impresjonismen er lyse farger, tydelige penselstrøk, åpne og løse komposisjoner, ofte fra hverdagslige motiver. Den tydelige ambisjonen i impresjonisme er å forfølge det vekslende lyset i dets ulike flater.

Musèe d’Orsay i Paris har den største samlingen av kunstverk fra impresjonismen som kommer i fine rammer. Der finner du kunstverk fra malere som Claude Monet, Èdouard Manet og Pierre-Auguste Renoir. Impresjonismen ble også en del av musikken og litteraturen i løpet av kort tid.

Claude Monet

Claude Monet er av de mest kjente malerne i verden. Han var den mest ledende figuren i impresjonismens bevegelse. Hans kunstverk kan sees over hele verden.

Oscar Claude Monet ble født 14 november 1840 i Paris, Frankrike. Hans far Adolphe, jobbet i familie firmaets shipping bedrift, mens hans mor Louise var en trent synger, som likte poesi, husmor og en veldig populær vert. I tidlig alder ble Monet betatt av maling og tegning. Louise så tidlig at hennes sønn hadde lidenskap for maling og tegning, og støttet Claudes kunstneriske talent, mens hans far derimot insisterte på at Claude skulle satse på business i stedet. Han slet veldig med dårlig selvtillit og depresjoner, som følge av hans mors død og senere hans kjæreste Camille. Han prøvde å ta livet sitt 1868, et år etter hans første barn «Jean» var født. Claude begynte å slite med økonomien, og hans far nektet å hjelpe ham. Det ble til slutt for mye for han, så bestemte seg ved en anledning å drukne seg selv i elven Seine River.

Monets suksess startet rundt 1880 og 1890 da han begynte å lage en serie av malerier som kom til å bli velkjente. Han elsket å male utendørs i hagen, noe som ga han stor inspirasjon. Spesielt vannliljene som lå i dammen hadde en ganske stor appell for ham. Han malte flere serier av disse resten av livet. Impresjonismen kom til Frankrike omtrent på samme tid som da en rekke italienske artister kjent som Macchiaioli og Winslow utforsket «plein-air». Oljemalerier som er utført utendørs foran motivet. Impresjonistene utviklet nye typer teknikker som var spesifikk til denne stilen. Offentligheten var først kritisk til stilen, men endret meningen til at impresjonistene hadde funnet en ny frisk og original visjon innen kunst, selv om kunstkritikerne og kunstetableringen avviste denne nye stilen.

luxury-travel