Stinestine.no Uncategorized Hva kunst kan egentlig gi

Hva kunst kan egentlig giKunst er mye her i verden, det er nesten sånn at det er endeløse muligheter for definering, da folk har ulike forhold til det man observerer rundt seg. Hva som har effekt på meg, har kanskje ikke like stor betydelse for deg. Det gjør kunst til en veldig subjektiv opplevelse, som man bør finne vanskelig å kritisere noen for sin smak. Abstrakt kunst er vanskelig å forstå for mange, men for andre så er det noe som er klart og tydelig hva som befinner seg foran øynene på en.

Når man besøker ulike hjem, hos folk man kjenner så ser man kunst som kanskje ikke er til din smak og andre hjem som har akkurat det du liker. Det er vanskelig å finne noe som hele tiden passer en perfekt. Når du selv kjøper et fint maleri, som du ønsker å henge på veggen så er det fordi du føler noe når du ser det. Du bestiller, og fakturerer som privatperson og du venter for å se hvor bra det du har bestilt passer inn i akkurat ditt hjem. Du får ikke kjøpt originalverket, fordi det koster millioner, men har det så mye å si, egentlig? At det ikke er van Gogh som har malt akkurat det maleriet du har betyr vel ikke så mye, fordi selve motivet kommer jo fra hans hjerne.

Det tilsier også at man anser kunst som bare maleri, da det egentlig ikke stemmer. Altså folk prater til og med om fotballkunst, når de ser noe flott skje på en fotballbane. Og selv om det kanskje føles som å dra det for langt så handler det igjen om hva noe får en til og føle. Det er for eksempel ingen tvil om at musikk bør bli sett på som kunst, og også film. Kvaliteten vil jo alltid variere, men kunst er altså noe som kommer fra en fantasi, og som manifesterer seg i noe man kan oppleve. Man behøver jo faktisk ikke å føle en positiv følelse når man ser kunst, det er ikke akkurat en forutsetning for å definere noe som kunst. Slike ting manifesterer seg på ulike måter, og man bør bli tillatt til å oppleve det på den måten man vil. Det er også derfor det er så utrolig subjektivt, for hvordan man skal dømme kunst, om hvorvidt det er bra eller ikke.

Så hva kan da kunst egentlig gi? Etter vår mening så gir det en følelse, en slags oppfattelse av noe som er litt utenfor vår egen realitet. Den følelsen behøver som sagt verken være positiv eller negativ, så lenge den beveger deg. Klarer en kunstner å oppnå noe slikt, så kan den personen virkelig være stolt.

luxury-travel