Stinestine.no Uncategorized Interiørdesign som kunstform

Interiørdesign som kunstformAlle liker på en eller flere måter kunst, selv om vi kanskje ikke definerer det slik selv. Det finnes vel egentlig ingen som ikke ønsker noe dekorasjon i boligen sin? Vi setter alle pris på vakre og kreative kreasjoner, og vi omgir oss med dette i en mye større grad enn mange tror. Klær og mote er også en kunstform, og de som liker og kombinere sko, klær og smykker er kreative og setter sammen en helhetlig visuell kreasjon basert på kunstens regler. Fargene må passe godt sammen, fremheve hverandre og være behagelig for øye som ser. Mønster må passe til form og fasong. Slik vi kler oss selv opp i mønstre og farger gjennom tekstiler, kler vi også opp boligen vår.

Interiørdesign er mye mer enn å finne møbler som er store eller små nok til TV-kroken i stua. Et godt innredet hjem er nesten som et kunstverk å regne, for det er ikke rent få detaljer og store overflater som skal bygge opp et helhetlig inntrykk, et rom og en stemning. Et vakkert innredet hjem følger reglene til kunsten, men det i varierende grad. Man kan blant annet følge regler for fargesammensetning veldig strengt. Det innebærer at man ikke kombinerer sterke og myke farger, men velger enten eller. Dette gjelder for alt i rommet, altså gardiner, vegger, møbler og dekorasjoner. Om man velger svake eller sterke farger, bør man uansett følge reglene om komplementærfarger, altså at én farge går hånd i hånd med en annen i følge et universelt fargekart.

Intet hjem burde være en total kopi av interiørblader og blogger, for man bør alltid etterlate en del av kreativiteten, fargene, møblene og dekorasjonene til ens egen personlige smak. Originalitet og annerledeshet er noe alle blir imponerte av. Tenk å gå inn i et hjem hvor alt fra taklampe, ramme til malerier, vegg og ytterdør er en del av ett stort kunstverk! At alt virker gjennomført ned til den minste detalj er noe som kjennetegner god kunst. Så uansett hvilken stil du går for i hjemmet ditt, er det en fordel og lese seg opp på sammensetninger av farger og mønstre. For eksempel, hvis man vil ha en type dekorasjon, la oss si et stort maleri, er det lurt å ikke henge det opp i et rom og på en vegg med for mange andre detaljer. Et vakkert kunstverk bør få stå alene slik at tilskuere kan studere i fred fra andre distraksjoner.

Selv om valg av farger, dekorasjoner, gardiner og møbler kan fremstå som det mest elementære for et vakkert interiør, må man alltid ha valg av gulv, dører, vinduer og vegger i bakhodet. Om man velger dører i mørkt eller lyst tre, bør resten av interiøret følge etter.

luxury-travel