Stinestine.no Uncategorized Pop-kunstens far vil leve for alltid!

Pop-kunstens far vil leve for alltid!Det var med tungt hjerte at vi kunne lese at den norske samtidskunstneren Terje Brofos, også kjent som Pushwagner, var død den 24. April. Brofos, som lenge har vært en av våre aller fremste representant for Pop-art, måtte etter en lengre tids kamp mot lungekreften gi opp, 77 år gammel, og bare en uke før sin 78. fødselsdag.Det er faktisk veldig mye vanligere at folk som lider av dødelige sykdommer holder ut til rett etter en fødselsdag, men som alt annet i livet til Pushwagner gjorde han heller ikke dette på en vanlig og standard måte.

Popartbilde av mann med regnbueskjegg

Det var særlig i den siste dele av livet at Pushwagners karriere virkelig skjøt fart, og det er mange av oss som har kunstverk som han har signert i hjemmet. For oss som liker moderne kunst og pop art har han vært en uvurderlig inspirasjonskilde, og har du mye kunst i huset, kan du finne interiør som matcher kunsten din hos shopello.no, hvor de har mye spennende som er designet av kjente og ukjente hender. Mangelen på regler for hvordan ting absolutt skulle være har jo definert samtidskunsten, og det er mange ganger at man rister på hodet og lurer på om noe skal være kunst, og nettopp derfor er det jo klart at det er kunst. Fordi det provoserte.

Pushwagner er jo et godt eksempel på at man som kunstner ikke alltid får det til med en gang, og han var jo absolutt en voksen mann før han begynte å se de første tegnene til suksess. Selv om han lagde mye kunst i sine yngre dager, var det først etter at han ble 50 at folk virkelig fikk interesse for det han gjorde. Det sies at kunstnere alltid er mest populære etter sin død, men Brofos fikk ihvertfall oppleve mange år som en populær kunstner som ble tatt seriøst.

Astronaut malt på containere

Det er mange som mener at Pushwagner var den viktigste kunstneren siden Munch i Norge, og at hans utvikling av nye kunstarter, universer og måter å tenke på innenfor samtidskunsten har lagt grunnlaget for en hel generasjon med yngre kunstnere som har kommet etter ham. En legende har gått bort, men hans kunstverk vil leve for alltid hos oss som husker ham og hva han gjorde.

luxury-travel